Коли ми були ще дітьми, то читали книги або дивилися мультики про драконів, і кожен із нас уявляв себе героєм або героїнею, які попри всі негаразди перемагали зловісного дракона. Час іде. Ми ростемо, займаємося своїми справами, досягаємо нових вершин, вчимося берегти стосунки з близькими і друзями і щодня зустрічаємося з драконом, який нам заважає нормально жити.

В сучасному світі треба знати, що потрібно робити, щоб перемогти дракона. Давайте поміркуємо, хто такий дракон? Погана людина? Друзі? Вчителька? Кого ми вважаємо драконом? Дракон – це те, що хоче, щоб тобі було погано, сумно, завжди посилає погані думки, що ти один, нікому не потрібен, також штовхає на погані справи, наприклад: вчинити злодійство, спробувати палити та інше.

Як же бути самостійною людиною, яка не підвладна драконові? Як мати свободу? В Біблії написано: “
Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати. Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности,і взувши ноги в готовість Євангелії миру. А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого. Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже” (до Еф. 6:13-17).

Дракон не змінився. Його підхід залишається незмінним, головне його завдання – зіпсувати мислення, а таке мислення обов’язково доведе до гріхів. Дракон веде свою пропаганду через політику, релігію, комерцію і сферу розваг. Він дуже вдало викривив мислення більшості людей, спонукавши їх змінити свої погляди. Те, що колись вважалося гріхом, наприклад, гомосексуалізм, незареєстровані шлюби і народження дітей поза шлюбом, тепер цілком прийнятне і навіть бажане. Наскільки великий вплив Сатани на людей? «Весь світ лежить у владі Злого» (1 Івана 5:19).

Коли одягнена броня, людина, на яку нападає гріх, має силу не грішити, але коли грішить, це не призводить до духовної смерті, а до покаяння і відновлення. 
Завжди треба розуміти, що один ти не впораєшся, тобі потрібен помічник. Помічник – це Бог, тільки Він зможе разом з тобою перемогти дракона. Треба попросити поміч, щиро помолитися і одягнути броню, щоб впоратися з якимись проблемами і труднощами.

Автор: Кароліна Пугач